Search
Snabba leveranser
Handla för 1000 kr - Få en gratis vattentät högtalare
10042

Bli bäst på födelsedagskalas med Festfabriken

Läs vår guide om hur du lyckas med det perfekta födelsedagskalaset

Så här planerar du det perfekta födelsedagskalaset!

Att planera ett födelsedagskalas kan vara en rolig men också utmanande uppgift. Från att välja tema till att planera aktiviteter och mat, det finns mycket att tänka på. Men med lite förberedelse och kreativitet kan du planera ett kalas som kommer att bli minnesvärt för både födelsedagsbarnet och gästerna. Här är några tips som kan hjälpa dig att lyckas med ditt nästa födelsedagskalas.

1. Välj ett tema

Ett tema ger riktning och sammanhang till kalaset, och kan hjälpa dig att välja färger, dekorationer och aktiviteter som passar. Fråga födelsedagsbarnet vad de vill ha för tema eller välj något som du vet att de gillar. Hos Festfabriken finns flera teman att välja mellan, för olika smaker och preferenser – endast fantasin sätter gränser för vad som är möjligt.

64220
Vårt populära tema Lady Cat

2. Planera aktiviteter

Att ha planerade aktiviteter kan hjälpa till att hålla gästerna underhållna och engagerade. Tänk på vilka spel, tävlingar och andra aktiviteter som passar åldersgruppen på de tilltänkta gästerna. Vill ni ha en Piñataett kul äventyrsspel eller kanske en vattenrutschkana för sommarkalaset?

Pinata Åsna 31cm
Traditionell Pinata

3. Tänk på maten

Maten är en viktig del av kalaset. Se därför till att du har tillräckligt med mat och dryck för alla gäster. Tänk på att vissa gäster kan ha allergier och kostrestriktioner, och var inte rädd för att be om hjälp om du behöver. Inte bara maten är viktig, se till att dukningen blir festlig och följer temat. Med roliga glas, tallrikar och pappersservetter blir födelsedagskalaset ännu festligare.

64222
Snygga servetter som matchar temat!

4. Dekorera

Att dekorera är ett bra sätt att sätta stämningen och göra kalaset extra speciellt. Tänk på ballonger, dukning och annan dekoration som passar temat. Ballonger är en given vinnare på alla kalas, och hos Festfabriken finns oändligt många olika typer att välja mellan.

200838
Vi har många fina folieballonger att erbjuda!

5. Ta hjälp

Att planera ett kalas kan vara överväldigande och ta längre tid än du först trott, så glöm inte att ta hjälp om du behöver. Be andra att bidra med mat eller dekorationer, eller anlita en professionell eventplanerare om du vill ha extra hjälp. På Festfabriken hjälper vi dig gärna att komma i mål med din planering.

6. Ha kul

Slutligen, kom ihåg att det viktigaste är att ha kul! Ett födelsedagskalas är en tid att fira, så se till slappna av och ha kul.

Dela på:

FÅ 10% RABATT PÅ DITT FÖRSTA KÖP

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp samt inspiration, erbjudanden och spännande nyheter.