Search
Snabba leveranser
Handla för 1000 kr - Få en gratis vattentät högtalare
P1099615

Studentfest – Så planerar och fixar du en succéfest

Studenten är en av de bästa dagarna i mångas liv och man vill göra allt för att det ska bli en så lyckad fest som möjligt. Med lite knep och trix så finns det mycket man kan göra för att lyckas! Här har vi lagt upp lite tips för vad du kan göra för att ge din fest det lilla extra!

1. Planera i god tid

En fest kräver planering och lite framförhållning. Var ska festen hållas? Se till att boka lokal eller partytält i god tid för att dina chanser för en perfekt lokal.

2. Skapa en gästlista

Bestäm vilka personer du vill ha på ditt firande! Sen är det dags att skicka in inbjudningar i god tid för att alla ska ha en chans att kunna tacka ja till din fest.

P1099596
P1099596

3. Planera menyn

Bestäm vad som ska serveras på din fest. Kanske behöver du kontakta en cateringfirma alternativt be familj och vänner om hjälp för att belastningen inte ska bli för stor på just dig. Bra att tänka på är också att ha olika alternativ för eventuell specialkost bland dina gäster. Det finns också tillbehör att dekorera buffén och tårtan med för att göra det lite extra festligt.

4. Ett extra plus, boka en DJ

Om du vill sätta guldkant på din fest kan en DJ verkligen rekommenderas! En professionell DJ är en toppensätt att få till en riktigt bra stämning på din fest. Också skönt att du som anordnar kan släppa underhållningsbiten och kunna fokusera på att bli firad i stället! Kanske till och med blåsa av en schysst konfettikanon på dansgolvet.

5. Dekorera lokalerna!

Något vi på festfabriken kan hjälpa dig med är att hitta dem perfekta dekorationerna till din lokal! Allt från ballonger till konfetti och girlanger, det finns massor för att sätta stämningen på din fest.

Ballong 4
Vår snygga ballongbåge i traditionella färger!

6. Skapa en fotovägg

En fotovägg med ballonger och en studentmössa samt några roliga fototillbehör och kanske en festgardin i bakgrunden ger en rolig detalj till din fest som skapar minnen som du kan behålla och titta tillbaka på.

Ballong Skumpa
Snygg ballong i guldiga färger

7. Planera underhållning

Kolla runt vad som finns att erbjuda i underhållning till din fest. Kanske hyra en karaokemaskin, eller fixa en femkamp som engagerar dina gäster! Vi på festfabriken har massor med spel och festlekar att erbjuda.

8. Planera in en stund för dina gäster att hålla tal

För den traditionella studentfesten finns det många människor som håller dig kär som vill hylla dig i form att ett traditionellt tal. Gör plats i schemat för detta!

9. Skapa en hashtag

Använd en unik hashtag (som du kan skriva redan i inbjudningen du skickar ut). Den kan användas av dina gäster för att dela med sig av bilder på din fest och dela på sociala medier. Ett roligt sätt att titta igenom bilderna som ett minne när ditt firande tar slut.

10. Sist men inte minst, tacka dina gäster!

Glöm inte att skicka ett kort för att tacka dina gäster för att dem kom och delade din studentdag med dig! Och är det så att du hade ett fotobås så är det ett perfekt tillfälle att skicka med bilderna där dina gäster är med!

Fler artiklar för studenten

Dela på:

FÅ 10% RABATT PÅ DITT FÖRSTA KÖP

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp samt inspiration, erbjudanden och spännande nyheter.